Jonas Kjeldgaard Sørensen
 

Vægmaleri i Bazaren i Holstebro

Med ankomst til Holstebro 12:33, var min ankomst en del tidligere end i andres. Efter tre en halv time i tog, blev jeg afhentet af Søren Taaning som er dagligleder og underviser på BGK Holstebro. Inden de andre ankom, skulle Søren Taaning mødes med de to kunstner, dem der skulle være vores ”undervisere” denne uge. Allerede over frokosten som jeg blev inviteret med til, blev det skitset op hvem de to kunstnere var. Elmer; tidligere lektor og underviser på Det Kgl. Danske Kunstakademi,hvor han lærer på grundforløbet, den anden og Elmers modstykke var Jonas Hvid Søndergaard, afgangselev på Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2005. Det var godt at komme på tæthold inden, de andre elever ankom til undervisningen.

Klokken 15:45 blev tonen slået an, ved en præsentation af deres ideer og et oplæg til skitse blev forvist. Elmer i sine spøjse formuleringer forklarende meget enkelt og fint hvad maleri var. ”Maleri er forskelle”. Han lagde væg på, at det ikke var en illustration, men et maleri med kontraster.
Interessen om projektet viste jeg allerede på første dag, mandag, hvor vi efter oplæg skulle ned og se stedet vi skulle være og den flade vi skulle bemale, for radioen DR midt-vest, skulle lave et indslag. Alt imens Jonas Hvid Søndergaard blev interviewet, kastet han en skygge, der på opfordring blev aftegnet, og med det grafiske udtryk startede elevernes udtryk og streg at myldre på billedet.

Hver elev greb nogle pastelkridt, og kastede sig over den hvide flade.
Der kommer mere.
Jonas Kjeldgaard Sørensen, mail: jona0361@yahoo.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net